latinica  ћирилица
08/03/2021 |  08:46 ⇒ 08:51 | Аутор: sputniknews.com

Путин честитао 8. март свим женама: Свијету доносите хармонију, њежност, љепоту

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је свим женама 8. март, нагласивши да оне свију доносе хармонију, њжност, љпоту, безусловну мајчинску љубав и притом "а неки необичан начин"свуда и све успијевају, достижу највеће циљеве у разним сферама дјелатности.
Владимир Путин (фото:Sputnik/Grigory Sisoev) -
Владимир Путин (фото:Sputnik/Grigory Sisoev)

Путин је навео да се данас у свакој кући, у свакој породици, чују ријечи њежног и искреног признања, које се говоре мајкама, бакама, женама, сестрама, ћеркама, другарицама и колегиницама. Према ријечима предсједника Русије, дуга традиција прославе 8. марта "ствара посебно расположење за све, симболизује почетак прољећа, афирмише улогу жене у нашем животу, у очувању оних истинских вриједности које су увијек биле и остаће инспиративна морална смјерница".

- Ви у овај свијет доносите хармонију, њежност, љепоту и најјача и најчистија осјећања - безусловну мајчинску љубав. У потпуности се посвећујете дјеци, њиховом развоју, васпитању, бринете о њима, поносите се и радујете се њиховим успјесима, чините све да постану успјешни и пристојни људи - рекао је предсједник Русије.

Путин је подвукао да брига о дјеци, топлина кућног дома, којом жене настоје да окруже своју породицу, није лак свакодневни посао и заслужује највише признање.

- Притом, ви на неки необичан начин свуда и све успијевате, достижете највеће циљеве у разним сферама дјелатности, изазивате неизмјерно поштовање за своју поузданост и одговоран приступ послу. И данас је управо таква прилика да вам се захвалимо на овим особинама које су најважније за било коју професију - рекао је Путин.

Руски предсједник је посебно честитао празник медицинским радницама и навео да су оне у најтежим условима епидемије показале духовну великодушност и професионалност и настављају да раде са потпуном преданошћу.

- Захваљујем се свим женама - љекарима, болничаркама, медицинским сестрама и бабицама - свима, које спасавају и брину о пацијентима у "црвеним зонама", које раде у хитној помоћи, у болницама и на клиникама - изјавио је Путин.

Он је подвукао, да "осјећајност, труд, пажљив и љубазан став понекад су исто потребни као и лијекови", а љекари "пружају пацијентима управо такву истински женску емоционалну подршку".

- Драге наше жене, 8. март је дан када влада љубав, дивљење и захвалност. Ове дивне емоције преплављују и спајају све нас. Још једном вам искрено честитам овај празник. Желим вам здравље, успјех, успјех у свему. Разумијевање са онима који су вам драги. И, наравно, што више разлога за осмијех и радост. Будите срећне - закључио је предсједник Русије.