latinica  ћирилица
07/03/2021 |  16:19 ⇒ 20:38 | Аутор: СРНА

Бијељина слави велики успјех Новака Ђоковића (ВИДЕО)

"Бијељина слави Новака Ђоковића" назив је манифестације која се данас одржава на платоу ресторана "Пет језера" уочи јединственог подухвата најбољег тенисера свијета који сутра улази у 311. седмицу на лидерској позицији Асоцијације професионалних тенисера.
Срђан Ђоковић - Фото: СРНА
Срђан ЂоковићФото: СРНА

Отац најбољег свјетског тенисера Срђан Ђоковић захвалио се Бијељини и Републици Српској што су организовале, чак и прије Србије, манифестацију којом се обиљежава и слави велики успјех Новака.

- Овде сам као у својој земљи, као у својој кући - рекао је Срђан Ђоковић, оцијенивши да је повод славља фантастичан, те ће се чињеница да српски народ има Новака таквог какав јесте тешко у историји поновити.

Он је нагласио да ће Новак од сутра, па у наредних годину и по дана имати све параметре на својој страни, указавши да је најбољи свјетски тенисер "српско злато" и да га тако треба и доживљавати.

- Новак је понос Србије, српског народа и свих народа у региону и цијелом свијету. Он проноси славу спорта, познавања историје свог народа и у сваком погледу је понос и дика сваке породице, овдје и у свијету - рекао је Срђан Ђоковић.

Он је подсјетио да често има обичај да каже да је Новака "изгубила породица, али га је добио народ, цио регион и цио свијет".

Организатори догађаја су компанија "Глобус" и Фудбалски клуб Радник, а власник "Глобуса" Миленко Зупур изразио је увјерење да и Срђан Ђоковић осјећа огромну енергију која се, иначе, већ 15 година усмјерава према Новаку.

- Славимо Новака Ђоковића јер смо срећни што смо савременици човјека и спортисте који је небројено пута обрадовао све људе свијета који цијене истинске људске вриједности - истакао је Зупур.

У бијељинском насељу Пет Језера за учеснике манифестације испечен је бик на ражњу и обезбијеђено пиће, док на импровизованом тениском терену млади чланови Тениског клуба "Ас" из Бијељине показују своје знање "краљевског спорта".

Доласку на Пет Језера претходио је сусрет Срђана Ђоковића са Његовим преосвештенством епископом зворничко-тузланским Фотијем.