latinica  ћирилица
05/03/2021 |  22:55 ⇒ 22:56 | Аутор: СРНА

Грађани позвани да поштују све прописане мјере

Градски штаб за ванредне ситуације Бањалука позвао је грађане да поштују све прописане мјере јер је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, те најавио појачане инспекцијске контроле и епидемиолошки надзор.
Бањалука (Фото: Синиша Пашалић / РАС СРБИЈА) -
Бањалука (Фото: Синиша Пашалић / РАС СРБИЈА)

Штаб је препоручио рад од куће у фирмама у којима је то могуће, о чему ће бити упућен и допис свим јавним и приватним фирмама, а у плану је и модификација рада у Градској управи.

Штаб је позвао грађане да предстојећи празник Дан жена - 8. март, обиљеже у складу са епидемиолошким мјерама, без окупљања.

Препоручене су појачане мјере хигијене, те ношење маски на отвореном гдје није могуће држати физичку дистанцу, објављено је на сајту Градске управе Бањалука.

У оквиру превентивних мјера, најављена је и медијска кампања "Дисциплином до здравља" чији је циљ подизање свијести о превенцији ширења заразе вирусом корона.

На сједници Штаба договорено је које ће институције чинити оперативни тим за вакцинацију, те је речено да је потенцијална локација за сам процес вакцинације дворана "Борик" о чему ће коначна одлука бити донесена у наредном периоду.

У вези са вакцинацијом, договорено је да се крене са набавком потребне опреме како би све било спремно за почетак тог процеса.

Дом здравља Бањалука је због повећаног прилива пацијената са респираторним инфекцијама повећао број тимова за рад у акутно респираторним амбулантама и педијатријским амбулантама.

Наредна сједница Штаба биће одржана у сриједу, 10. марта, у 11.00 часова, а по потреби и прије.