latinica  ћирилица
04/03/2021 |  13:06 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Савчић: Колико Срба је требало бити побијено да би неко одговарао

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је данас за Срну да је запрепаштен ослобађајућом пресудом за злочине почињене над Србима у Трнову, те упитао колико је Срба требало бити побијено у протеклом рату да би неко био проглашен одговорним.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

Реагујући на одлуку Суда БиХ да првостепено по свим тачкама оптужнице ослободи Едхема Годињака, Медариса Шарића и Мирка Бунозу за злочине почињене над српским цивилима на подрчју Трнова, Савчић је истакао да је то још један у низу доказа неправде, те да ће бити интересантно чути образложење пресуде.

- Ово је невјероватно. Има тренутака у животу и вијести када човјек стварно остане без ријечи. Запрепаштен сам до те мјере да не могу да нађем адекватне ријечи којима бих изразио своје разочарење - рекао је Савчић.

Према његовим ријечима, овдје је ријеч о принципу "кадија те тужи, кадија ти суди".

- Проблем је што је правосуђе у рукама једног народа и што они тиме не само да дијеле неправду него итекако утичу на оцјену карактера рата, али и на будућност овог простора. Не могу да кажем ове државе, јер БиХ то неће бити док год имамо доминацију једног народа над другим - истакао је Савчић.