latinica  ћирилица
04/03/2021 |  13:03 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Одгођено рочиште у предмету "Фадил Новалић и други"

Рочиште у предмету "Фадил Новалић и други" у вези са набавком 100 респиратора вриједности 10.530.000 КМ, које је било најављено за сутра, одгођено је, потврдио је Срни адвокат Кадрија Колић.
Фадил Новалић (Фото: Avaz/M.AŠČIĆ) -
Фадил Новалић (Фото: Avaz/M.AŠČIĆ)

Колић, који у овом предмету заступа суспендованог директора Федералне управе цивилне заштите Фахрудина Солака, рекао је да су данас обавијештени да се рочиште одгађа, али није могао говорити о разлозима.

Осим Новалића и Солака оптужени су и министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, и Фикрет Хоџић, власник предузећа "Сребрена малина" које је за потребе Федералне управе цивилне заштите увезло респираторе.

Новалића, Солака и Хоџића оптужница терети за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Они су оптужени и за прање новца, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, фалсификовање службене исправе и повреду обавезе вођења трговачких или пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање.

Милићевићева је оптужена за несавјестан рад у служби.