latinica  ћирилица
04/03/2021 |  12:09 ⇒ 12:09 | Аутор: Б92

Радоњић пред Олимпијакос: Да покушамо

Чека нас меч у коме морамо да будемо спремни да играмо добро и да покушамо да будемо конкурентни, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

Дејан Радоњић је говорио на конференцији за медије уочи гостовања Олимпијакосу у 28. колу Евролиге.

- У напорном ритму, жешћем него наши ривали, идемо у Атину на наредну утакмицу. Олимпијакос, тим са квалитетом огромним искуством, играчима који су оствајали титуле првака Европе. Потпуно нам је јасно да нас чека меч у коме морамо да будемо спремни да играмо добро и да покушамо да будемо конкурентни. Надам се да ћемо свакако моћи да користимо још понеког играча, што би било значајно, али што у оваквом ритму без тренинга није једноставно. Ми смо од краја јануара у оваквој ситуацији, сада је март, и надам се да ћемо у оваквом распореду утакмица знати да превазиђемо ту ситуацију што квалитетније - рекао је Радоњић за клупски сајт.

Кошаркаш црвено-бијелих Алекса Ускоковић истиче да је Олимпијакос врло квалитетна екипа и да посебно игра добро код куће у Пиреју.

- Иако губимо утакмице у неизвјесним завршницама, без обзира на све ове велике проблеме, чини ми се да напредујемо константно, као да ће доћи тај моменат, и очекујемо га што прије, када ћемо моћи да "преломимо" овакве неизвесне утакмице и да победимо. Знамо свакако да ће бити тешко, али очекујем да можемо да побиједимо у Атини - рекао је Ускоковић који игра дебитантску сезону у Евролиги.

- Имам велику подршку саиграча и тренера, уживам у сваком минуту и секунду на паркету, и све ми дјелује помало нестварно. Надам се да ћу кроз све те утакмице и искуство које стичем још више напредовати - рекао је млади бек Црвене звезде.

Олимпијакос тренутно има скор 11-16, Црвена звезда 7-20, а дуел два тима игра се сутра од 20 сати у дворани "Мира и Пријатељства".