latinica  ћирилица
04/03/2021 |  07:51 ⇒ 07:51 | Аутор: СРНА

Савјет министара о приједлозима Министарства правде

На данашњој сједници Савјета министара на дневном реду је, на приједлог Министарства правде у Савјету министара, и Нацрт закона о заштити права на суђење у разумном року пред Судом БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Министарство правде је предлагач и Приједлога правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, што је означено као повјерљиво.

Пред министрима ће се наћи и Приједлог за закључивање двогодишњег Споразума о сарадњи између БиХ и Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу за 2020. и 2021. годину.

На дневном реду је и информација о припреми Приједлога акционог плана Савјета министара за имплементацију Комуникационе стратегије за информисање јавности о процесу приступања БиХ ЕУ за 2021. годину, са Приједлогом акционог плана.

Министри би требало да разматрају и Приједлог рјешења о именовању директора Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ, Приједлог рјешења о именовању замјеника директора, односно руководиоца Сектора за операције, технику и сервисе Агенције и Приједлог рјешења о именовању замјеника директора, односно руководиоца Сектора за подршку за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ.

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога одлуке о одобравању новог запошљавања у Агенцији за статистику БиХ.

Министри би требало да разматрају и информацију о држављанима БиХ који се налазе у зони сукоба Сирије и Ирака с циљем њихове репатријације.

На дневном реду наћи ће се и захтјев за иницирање гласања о неповјерењу Савјету министара.

Захтјев су поднијели посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Златан Бегић, Мира Пекић, Зукан Хелез, Бранислав Бореновић, Дамир Арнаут, Драган Мектић, Нада Младина, Нермин Никшић, Влатко Главаш, Предраг Којовић, Џенан Ђонлагић, Аида Баручија, Саша Магазиновић, Енвер Биједић, Ненад Нешић и Мирјана Маринковић Лепић.

На дневном реду је и Приједлог мишљења о приједлозима амандмана два, три, четири и пет на Устав БиХ, чији су предлагачи посланици Клуба СДП-а.