latinica  ћирилица
03/03/2021 |  18:32 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Бијељина остаје на привременом финансирању (ВИДЕО)

Бијељина остаје на привременом финансирању, јер је градоначелник Љубиша Петровић, повукао Приједлог буџета из скупштинске процедуре због великог броја најављених амандмана, како је образложио одлуку. Скупштинска већина, коју предводи СНСД, такву одлуку је оцијенила невјероватном, а Петровића назвала човјеком, који нема план, ни стратегију развоја Бијељине.
Бијељина - градска управа - Фото: РТРС
Бијељина - градска управаФото: РТРС

Великим бројем најављених амандмана хтјели су мијењати сопствени буџет припремљен још у октобру од стране претходне градске администрације рекао је градоначелник Бијeљине Љубиша Петровић.

- Сад желе нешто опет да ту мијењаjу, то је политичко лицемјерство, стерилна интересна групација која посједује више функција међу одборницима - навео је Петровић.

Kоалиција "Договор за Бијељину", припремила је амандмане на приједлог буџета који предвиђају свега седам процената прерасподјеле буџетских средстава, истичу у СНСД-у.

Петровић је, кажу, скинуо буџет с дневног реда и ускратио пројектовање канализације у насељу Лединци, субвенције младима, потом родитељима чија су дјеца у приватним вртићима, превозницима школске омладине и многе друге помоћи одређеним категоријама становништва.

- Он је градоначелник свих грађана, а нема никакав план нити стратигију развоја Бијељине нити се разумије у буџетско пословање - сматра Мирослав Миловановић, шеф клуба одборника СНСД.

- Помоћ пољопривредницима у доба короне није арчење народног новца. Онај ко савјетује градоначелника није добронамјеран прије свега према њему, а самим тим и према грађанима Бијељине - додаје Златан Лазаревић, одборник СНСД.

Из скупштинске већине су истакли и то да је Петровић повлачењем одлуке о буџету ускратио најављене амандмане одборницима из сопствених редова – односно Српске демократске странке.

Славиша Марковић одборник ПДП-а затражио је посебну тематску сједницу на којој би се расправљало о, како је рекао, пројектима из споразума Додик – Мићић.

- Да видимо шта се дешава са тим пројектима, шта је са двораном од осам милиона KМ, трга код фирме Елвако, шта је са Ђачким домом - пита Марковић.

- Све што су Додик и покојни Мићић договорили у вези пројеката је на столу и градоначелник је тај који треба да позове да се у нормалној атмосфери разговара - тврди Миловановић.

Скупштинска већина од 23 одборника неће бити икебана и испуњавати Петровићеве жеље, али коалиција је и даље спремна на разговор и покушај договора по свим питања која су од значаја за грађане Бијељине, додао је Миловановић.