latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:16 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Ђајић: Повећава се број пацијената који захтијевају клиничко лијечење (ВИДЕО)

Директор Универзитетско клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић је рекао да су на УКЦ дошли до закључка да се повећава број пацијената који захтијевају клиничко лијечење.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

- Пацијенти које пошаљемо кући се брзо враћају на лијечење. Апелујемо на грађане да се придржавају мјера посебно у затвореном простору - рекао је Ђајић.

Повећао се број пацијената који долазе на прегледе.

- То је већи број млађих пацијената са тежом клиничком сликом. И они пацијенити које вратимо на кућно лијечење за пар дана опет долазе код нас. Заједнички став радника УКЦ-а је да се становници не придржавају мјере и преносим апел да се носе масе у затвореном простору, да се не настави тренд повећања пацијената на болничком лијечењу - рекао је Ђајић, на конференцији за новинаре.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао је данас у Административном центру Владе састанак на којем је разматрана погоршана епидемиолошка ситуација и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

Састанку су присуствовали  министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, директор Инспектората Републике Српске Милован Крчо, главни републички здравствени инспектор Милица Матијевић, шеф Тима за праћење препорука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић, директор Универзитетско-клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.