latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:05 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Шеранић: Значајно погоршање; Разматраће се нове мјере (ВИДЕО)

Имамо значајније погоршање епидемиолошке ситуације у Српској, и расте број пацијената у болницима и Домовима здравља, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

- Говорило се о непоштовању мјера, људи не носе маске на културним и спортским догађајима, нити се понашају у складу са препорукама Штаба за ванредне ситуације. На данашњем састанку се разговарало се и о проблему капацитета Дома здравља у Бањалуци, око вакцинације која слиједи - додао је Шеранић.

На Републичком штабу ће се разговарати о максималном броју гостију у угоститељским објектима без обзира на број квадрата, као и евентуалној прослави 8. марта.

- Исто тако разматрали смо поново рад од куће у свим институцијама гдје је то могуће. Командант штаба Радован Вишковић обратио се свим локалним заједницима да је примијећено да су поједини штабови изгубили потпуно функцију, и да би требало што прије треба да се врате у пун капацитет - нагласио је Шеранић на конференцији за новинаре.

Институт за јавно здравство Републике Српске предложиће сутра Републичком штабу за ванредне ситуације додатне мјере због значајног погорашања епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.

Директор Универзитетско клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић је рекао да су на УКЦ дошли до закључка да се повећава број пацијената који захтијевају клиничко лијечење.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао је данас у Административном центру Владе састанак на којем је разматрана погоршана епидемиолошка ситуација. Разматране су и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

Састанку су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, директор Инспектората Републике Српске Милован Крчо, главни републички здравствени инспектор Милица Матијевић, шеф Тима за праћење препорука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић, директор Универзитетско-клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.