latinica  ћирилица
01/03/2021 |  10:25 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Ухапшена два лица због дроге

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су два лица из овог града због промета дроге, односно присуства дроге у организму.
Полиција, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Полиција, ПУ БањалукаФото: РТРС

Из ове управе је саопштено да је приликом контроле путничког аутомобила марке "ситроен" којим је управљало лице чији су иницијали С.К. из Бањалуке пронађено 0,80 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на марихуану.

- Лице је лишено слободе те против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о производњи и промету опојних дрога - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наводи и да су припадници Полицијске управе Бањалука извршили контролу путничког аутомобила којим је управљало лице чији су иницијали О.Т. из Бањалуке.

- Извршено је тестирање на присуство опојне дроге у организму, те је утврђено присуство дроге "ТХЦ". Лице је лишено слободе и биће санкционисано због вожње под утицајем опојне дроге - наводе из полиције.

Припадници Полицијске управе Бањалука јуче су у 8.20 часова поступили по запримљеној пријави да је мјесту Борковићи, град Бањалука, дошло до пожара на кући и помоћном објекту - столарска радионица власништво лица чији су иницијали Р.Б.

Пожар, у којем није било повријеђених лица локализовали су припадници Ватрогасне јединице Града Бањалука.

Увиђајем је утврђено да је пожар избио у приземљу куће гдје се налази димњак, а проширио се на цијелу кућу и помоћни објекат. О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.