latinica  ћирилица
28/02/2021 |  22:52 ⇒ 01/03/2021 | 07:17 | Аутор: РТРС

На аеродром Никола Тесла слетио авион са 100.000 вакцина; Сутра 20.000 доза у Српској

На аеродром Никола Тесла слетио авион са 100.000 вакцина Спутњик.
Дочек вакцина (фото: instagram.com/avucic) -
Дочек вакцина (фото: instagram.com/avucic)

На аеродрому авион са руским вакцинама дочекали су предсједник Србије Александар Вучић, руски амбасадор у Србији Александар Боцан Харченко и министар здравља Србије Златибор Лончар.

Сутра ће 20.000 доза вакцине Спутњик за Републику Српску бити достављене у Бањалуку.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић дочекаће сутра у 11.00 часова у Бањалуци 20.000 доза вакцине.

Ове дозе биће распоређене према плану вакцинације за здравствене раднике који до сада нису вакцинисани, те за домове за стара лица.

С обзиром да је један дио здравствених радника, око 3.500 њих, вакцинисан у Србији, преостали дио вакцина из ове групе биће распоређен за вакцинацију лица старијих од 75 година, родитеље дјеце са потешкоћама у развоју и хроничне болеснике.

Начин распоређивања биће утврђен на основу података за вакцинацију против грипа.

Република Српска отпочела је процес вакцинације против вируса корона и у наредним периоду очекује се да у Српску буду достављене и преостале наручене количине, чиме ће се спровести процес имунизације и заштити здравље становништва.

Подсјећамо, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске издало је рјешење којим је одобрен увоз 20.000 доза вакцине против вируса корона Спутњик, на основу захтјева за увоз који је поднио велетрговац лијекова Крајина група из Бањалуке.