latinica  ћирилица
28/02/2021 |  14:07 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

У понедјељак сунчано уз мању облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак се очекује сунчано вријеме уз малу облачност.

Ујутру ће бити претежно ведро, уз слаб мраз на планинама и пролазну сумаглицу или маглу око ријека и по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана у већини предјела очекује се сунчано вријеме, уз малу облачност, а увече је на истоку могућа пролазна облачност.

Јутарња температура ваздуха од минус један до четири, на планинама од минус пет, а највиша дневна температура од шест до 12, на југу и југоистоку до 17, на планинама од три степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу умјерена бура.

И за друга два дана марта најављено је претежно сунчано вријеме. Јутарња температура од минус два до пет, на планинама од минус пет, а највиша дневна температура од шест до 12, на сјеверу, југу и југоистоку до 17, на планинама од пет степени Целзијусових.

Облачно вријеме у четвртак, 4. марта, биће на сјеверозападу, док ће у осталим предјелима бити умјерено до претежно облачно, уз краће сунчане интервале.

Јутарња температура ваздуха од нула до шест, на планинама од минус два, а највиша дневна од девет до 14, на сјеверу и југу око 18, на планинама од седам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме, уз малу до умјерену облачност.