latinica  ћирилица
27/02/2021 |  21:54 ⇒ 21:56 | Аутор: СРНА

Бањалука: Концерт клавирског дуа Јасне Ђуровић и Борка Милојковића

Клавирски дуо који чине Јасна Ђуровић и Борко Милојковић одржали су вечерас концерт у Банском двору у Бањалуци.
Јасна Ђуровић и Борко Милојковић (Фото: ФБ/Бански двор) -
Јасна Ђуровић и Борко Милојковић (Фото: ФБ/Бански двор)

Клавирски дуо "THE WOLVES" настао је у јеку пандемије и без обзира што пијаниста Борко Милојковић живи у Београду, а пијанисткиња Јасна Ђуровић у Бањалуци, епидемија вируса корона их није спријечила да одустану.

Концерт је одржан уз примјену свих прописаних епидемиолошких мјера и препорука надлежних органа, а публика је у концертној дворани била у прилици да чује дјела Дворжака, Шопена, Пуланка, Прокофјева и Камија Сен Санса, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Јасна Ђуровић каже да без обзира на тренутну ситуацију културни живот не смије да стане.

- То што не живимо у истом граду није баш практично, али Борко и ја смо сличних сензибилитета у музичком смислу, имамо доста амбициозне планове за наш дуо и функционишемо одлично - навела је Ђуровићева.

Борко Милојковић каже да свирање у четири руке за њега има посебну драж.

- Два умјетника и један клавир није тако честа појава у нашим концертним дворанама. То је за мене јако лијепа прича. Велика је одговорност свирати на овај начин, али је исто тако лијепо знати да је са вама музички партнер на којег можете да се ослоните - истакао је Милојковић.

Јасна Ђуровић је професор клавира у Музичкој школи "Владо Милошевић", док је београдски пијаниста Борко Милојковић забиљежио бројне наступе на домаћој и интернационалној сцени.

Публика је и овај пут показала велико интересовање, па су бесплатне позивнице за овај концерт подијељене за два дана.