latinica  ћирилица
24/02/2021 |  16:06 ⇒ 23:07 | Аутор: СРНА

И Херцег Нови затворен

Херцег Нови ће од сутра, због погоршања епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона, бити затворен и биће трећа црногорска локална заједница којој је одређена ова мјера, поручили су данас представници Института за јавно здравље.
Херцег Нови   (Фото:Slavica Kosić /vijesti.me) -
Херцег Нови (Фото:Slavica Kosić /vijesti.me)

Према препоруци Института, одраније су затворени Будва и Тиват.

На данашњој конференцији за новинаре Института саопштено је и да неће радити угоститељски објекти у Даниловграду, Тузима и Бару.

Нове мјере се односе и на забрану организовања рекреативних активности на отвореним и јавним мјестима, што се односи на забрану рада панорамског точка, вртешки и луна-паркова. Такође, забрањује се продаја кафе за ношење.

И даље није обавезан пи-си-ар тест за доласке из сусједних Србије и БиХ, док ће за улазак у Црну Гору од сутра бити потребан ПЦР тест за оне који долазе и за Луксембурга, Боцване, Сан Марина, Словачке и Бугарске.

Новим мјерама препоручује се рад од куће у државним и приватним предузећима.

Директор Института Игор Галић каже да ове мјере нису против грађана, већ за њих.

- Примијећено је да велики број особа одлази из општина које су захваћене мјерама у друге општине. Због тога смо данас донијели нове мјере за Тузи, Даниловград и Бар - рекао је он и оцијенио да је тренутна епидемиолошка ситуација сложена, локална трансмисија велика, а здравствени систем оптерећен.