latinica  ћирилица
24/02/2021 |  07:33 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Брчко: Разматрање Приједлога буџета за 2021. годину

За данас је заказана редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта на којој ће бити разматран Приједлог буџета дистрикта за 2021. годину, као и неколико законских рјешења у првом и другом читању, те низ аката везаних за функционисање јавних предузећа, установа и фондова.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је раније да ће се у другом читању разматрати закони о измјенама и допунама закона о државној служби и о запосленима у стручној служби Скупштине.

- Разматраће се и неколико закона у првом и другом читању чији је предлагач Правосудна комисија дистрикта Брчко, као и информације о исплати стипендија, о стамбеном збрињавању ромске популације, те о проблему исплате грантова која је дијелом разматрана на претходној сједници - додао је Милић.

На сједници би Скупштина Брчко дистрикта требала да разматра и приједлог о именовању дипломираног правника Славице Ристић за вршиоца дужности директора Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције у дистрикту.

Скупштинска Комисија за борбу против корупције предложила је јуче Ристићеву, а коначну одлуку о томе даће данас Скупштина дистрикта.

- На овај начин су отклоњене препреке да Канцеларија заживи у пуном облику и свим надлежностима - рекао је Милић, који је и предсједавајући скупштинске Комисије за борбу против корупције.

Он је истакао да вршилац дужности директора може остати на тој функцији само шест мјесеци и да ће за то вријеме бити спроведена конкурсна процедура у вези са избором директора и два замјеника.

Дио запослених у Канцеларији за превенцију корупције, у складу са законом, преузет је из Канцеларије за жалбе и притужбе Владе дистрикта, док ће остала упражњена радна мјеста бити попуњена путем јавног конкурса, наведено је у саопштењу из Скупштине.

Трећа редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта заказана је за 10.00 часова.