latinica  ћирилица
23/02/2021 |  21:35 ⇒ 21:48 | Аутор: СРНА

У центру Сурчина истоварено седам тона пилећих ногица

У центру београдске општине Сурчин на сред ливаде истоварено је чак седам тона смрзнутих пилећих ногица, а екипе Ветерине су по позиву мјештана очистиле дио отпада, па је њихова брза интервенција спријечила даље ширење несносног смрада на ширем подручју.
Сурчин - депонија - Фото: Novosti.rs
Сурчин - депонијаФото: Novosti.rs

Преостале пилеће ногице, односно више од три тоне, које су се због лијепог времена скроз отопиле, данас је требало да буду уклоњене и за тај посао општина Сурчин је обијезбедила багер-утоваривач.

Предсједник општине Сурчин Предраг Барош рекао је за ТВ Прва да су на четири километра одатле водоизворишта.

- Пријетила нам је еколошка катастрофа - да се загади вода за пиће - рекао је Барош.

Грађани су успјели да запишу регистарске ознаке камиона који је довезао и истоварио отпад и то је прослијеђено полицији, која треба да установи коме припадају.

Новости незванично сазнају, да се у једној београдској фирми покварила комора за хлађење, а та фирма је склопила договор са другом фирмом да покварене пилеће ногице одвезе из хангара, што су они и урадили, али су ногице истоварене на ливади у центру Сурчина.

- Инспекција је на терену и обишла је све фирме које су у том послу. Дефинитивно није ниједна са територије општине Сурчин - рекао је Барош.

Општина Сурчин годинама се бори са дивљим депонијама, а тренутно их је више од 20.