latinica  ћирилица
23/02/2021 |  20:57 ⇒ 21:01 | Аутор: РТС

Звезда испустила предност и изгубила у Каунасу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса у Каунасу резултатом 75:62, у заосталој утакмици 24. кола Евролиге.
Црвена Звезда - Жалгирис (@bczalgiris) - Фото: Тwitter
Црвена Звезда - Жалгирис (@bczalgiris)Фото: Тwitter

Црвено-бијели су уписали пети узастопни пораз у елитном кошаркашком такмичењу иако су током меча имали двоцифрену предност.

Екипа Дејана Радоњића испустила је 13 поена предности почетком друге четвртине и забиљежила 18. неуспјех у Евролиги, па и даље заузима претпосљедње мјесто.

Звезда је 17. на табели са скором 7-18, док је Жалгирис деветопласирани са 13-11.

Утакмица у Каунасу почела је двобојем Џордана Лојда и Најџела Хејса, који су размијенили по првих пет поена. Црвено-бијели нису имали рјешења за Американца, али су се некако држали, да би средином прве четвртине прорадио Марко Симоновић.

Симоновић је погодио три од прва четири шута за три поена и покренуо госте, а серију је, заједно са Дејаном Давидовцем и Огњеном Добрићем наставио и у другој деоници.

Звезда је дошла до максималних +13 у тим тренуцима, највише захваљујући одличној одбрани која је крунисана добрим нападима.

Међутим, чим су Радоњићеви изабраници мало попустили у дефанзиви, Жалгирис се вратио - Хејсу се придружио Маријус Григонис, па су "зелени" у свега неколико напада истопили предност.

Алекса Ускоковић је тројком одбио налет ривала непосредно пред петнаестоминутну паузу, на који је српски шампион отишао са вишком од четири поена.

Међутим, услиједио је велики пад у наставку меча, посебно послије трећег фаула Лојда, који је морао на клупу средином треће четвртине. Тада је Жалгирис серијом 10:0 преокренуо и, иако је Звезда пришла на кош заостатка, није могла више од тога.

Разлог је јер је скоро шест минута била без поена почетком одлучујуће четвртине и домаћи су тада направили довољну разлику коју су потом и сачували.