latinica  ћирилица
23/02/2021 |  20:03 ⇒ 21:43 | Аутор: СРНА

За дјецу бесплатно скијање на Јахорини

Директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић изјавио је Срни да ће од сутра скијање за дјецу поново бити бесплатно скијање на Јахорини.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

- Данас је одржан састанак на иницијативу српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, којем је присуствовао и премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић на коме смо их упознали о ситуацији која се десила и одлучили на захтјев Додика и молбу премијера да одобримо скијање за малишане из општина Пале и Источно Ново Сарајево - рекао је Љевнаић.

Он је подсјетио да је бесплатно скијање за дјецу са подручја Источног Сарајева уведена прије три године на приједлог Надзорног одбора Олимпијског центра и њеног предсједника Недељка Елека, када су дјеца по први пут скијала бесплатно.

- Увели смо да дјеца имају бенефите од Јахорине, од тога што ми радимо. Ми не желимо сада да дјеца испаштају у овој ситуацији - нагласио је Љевнаић и додао да ће у четвртак бити одржан састанак руководства Олимпијског центра са Додиком, Вишковићем и начелником Пала Бошком Југовићем с циљем рјешавања несугласица.

Он је рекао да није суштина да дјеца испаштају, већ да грађани Пала осјете приходе Јахорине.

- Ми ћемо радити како мислимо да треба и трудићемо се да се што више осјете бенефити Јахорине за све становнике Сарајевско-романијске регије - поручио је Љевнаић.

Он сматра да је до несугласица дошло усљед замјене теза или неспоразума, што би требало да буде ријешено на предстојећем састанку.