latinica  ћирилица
23/02/2021 |  14:17 | Аутор: СРНА

Ћетковићева одбацују оптужбе за злоупотребу положаја

Директор Агенције за посредничке информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ Јелена Ћетковић саопштила је данас да се као руководилац водила законитошћу и одлукама и препорукама управних органа поштујући Статут и остале акте Агенције, те одбацила све оптужбе које су јој стављене на терет у вези са злоупотребом службеног положаја и овлаштења.
Јелена Ћетковић, директорка АПИФ-а - Фото: СРНА
Јелена Ћетковић, директорка АПИФ-аФото: СРНА

- Спремна сам да, уколико надлежни тужилац прихвати извјештај као основу сумње и кривично дјело, да докажем своју невиност и најбоље намјере у смислу добрих резултата Агенције које сам постизала свих претходних девет година - навела је Ћетковићева у писаној изјави достављеној медијима.

Она је истакла да у њеној пословној каријери није забиљежена ниједна мрља, уз увјерење да ће тако и остати у њеном даљем ангажману.

Полиција је поднијела извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци против лица чији су иницијали Ј.Ћ. због основане сумње да је као директор републичке агенције починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја, чиме је оштетило ову агенцију за 256.698 КМ.

Извјештај је поднесен и против лица чији су иницијали Р.С. због сумње да је починило кривично дјело несавјестан рад у служби, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ово лице осумњичено је да је поступало супротно препорукама и мишљењу Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, те је на тај начин као одговорно лице агенције неизвршавањем дужности прибавило себи или другом корист и тиме оштетило агенцију за 256.698 КМ.

Лице Р.С. је осумњичено да је, мимо одлуке Управног одбора агенције, потписало одлуку о повећању плате за директора агенције Ј.Ћ, за шта није имало овлаштење, те је на тај начин несавјесно поступило у вршењу службе и прибавило корист другом.