latinica  ћирилица
23/02/2021 |  14:12 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Павловић: Сарадња локалне и републичке власти на највишем нивоу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће сарадња између Владе Републике Српске, града Приједора и парламента Српске бити на највишем нивоу.
Приједор - Чубриловић - Павловић - Фото: СРНА
Приједор - Чубриловић - ПавловићФото: СРНА

Чубриловић је истакао да је пред градом Приједором озбиљна инвестиција, изградња ауто-пута, за коју су у Народној скупштини донесене одређене одлуке.

- Ту реализацију очекујемо у најскорије вријеме. Реализација на годишњем нивоу од 100 милиона евра за једну овакву локалну заједницу чији је буџет нешто већи од 20 милиона евра, може само да се претпостави шта може донијети - рекао је Чубриловић новинарима у Приједору након састанка са градоначелником Далибором Павловићем.

Он је оцијенио да је добро да је на нивоу Републике и града Приједора готово иста скупштинска већина.

- Желим само овим младим људима поручити да је код њих препознатљива енергија и жеља за радом и вјерујем да ће све своје циљеве и све своје жеље за овај мандатни период реализовати и тако створити претпоставке за дугорочнији рад на пројектима који су важни за грађане Приједора - истакао је Чубриловић.

Павловић је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске усвојила нацрт плана парцелације за трасу ауто-пута Бањалука-Приједор, за шта у наредном периоду слиједи реализација, те истакао да је за град значајно да тај ауто-пут иде у што скоријем року.

- Разговарали смо и о позиционирању града Приједора у Републици Српској и о ономе што је неопходно да град уради да би добио одређену подршку Народне скупштине и Владе. Подршка је неупитна и оно што смо договорили је да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду - додао је Павловић.