latinica  ћирилица
23/02/2021 |  11:27 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Дачић: Изјаве из Приштине да ће Бајден поништити споразуме су замајавање

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оцијенио је као замајавање изјаву вршиоца дужности предсједника самопроглашеног Косова Вјосе Османи да ће лобирати код администрације предсједника САД Џозефа Бајдена да се пониште Бриселски и Вашингтонски споразум.

- То је толико сулудо. Замислите, Бајден се толико забринуо да не зна просто шта ће да ради у наредним данима. Је ли они /у Приштини/ заиста мисле да живимо у деведесетим годинама, када су имали подршку цијелог свијета? Очито да не схватају да више нису миљеници - навео је Дачић.

Он је рекао за телевизију "Хепи" да то што прича Османијева нема шансе да било ко разуман из Европе или САД прихвати.

Дачић је напоменуо да је нови амерички државни секретар Ентони Блинкен, у вријеме када је потписиван Бриселски споразум, био у администрацији САД, као и Бајден, те да су и један и други хвалили тај споразум.

Он је рекао да је Србија увијек била присталица тога да оно што се потписује треба и да спроводи, док Приштина оно што потпише не жели да спроводи.

- Хајде што Приштина не жели да спроведе формирање заједнице српских општина, него ни ЕУ, која је исто потписник Бриселског споразума... Нисам сигуран да ће постојати политичка воља не само од Приштине, него и из Брисела, али ми ћемо инсистирати на томе - додао је Дачић.