latinica  ћирилица
23/02/2021 |  11:23 ⇒ 12:10 | Аутор: СРНА

ПУ Бањалука: Републичка агенција оштећена за 256.698 КМ

Полиција је поднијела извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци против лица чији су иницијали Ј.Ћ. због основане сумње да је као директор републичке агенције починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја, чиме је оштетило ову агенцију за 256.698 КМ.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Извјештај је поднесен и против лица чији су иницијали Р.С. због сумње да је починило кривично дјело несавјестан рад у служби, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Лице Ј.Ћ. је осумњичено да као директор републичке агенције није поступило према Статуту агенције, односно није спроводило законитост у раду агенције.

Ово лице осумњичено је да је поступало супротно препорукама и мишљењу Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, те је на тај начин као одговорно лице агенције неизвршавањем дужности прибавило себи или другом корист и тиме оштетило агенцију за 256.698 КМ.

Лице Р.С. је осумњичено да је, мимо одлуке Управног одбора агенције, потписало одлуку о повећању плате за директора агенције Ј.Ћ, за шта није имало овлаштење, те је на тај начин несавјесно поступило у вршењу службе и прибавило корист другом.