latinica  ћирилица
22/02/2021 |  15:53 ⇒ 15:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Објелодањена депеша америчког амбасадора у Приштини

Новинарка “Политика“ објелоданила је депешу у којој америчка амбасада у Приштини обавјештава Стејт департмент да се њихови службеници на Косову и Метохији налазе на ивици пуцања.
Амбасада САД у Приштини (фото: kossev.info) -
Амбасада САД у Приштини (фото: kossev.info)

У документу који потписује амбасадор САД у Приштини Филип Коснет, предочен је низ проблема који је довео до тога да се тамошња амбасада налази у тешкој ситуацији и пред тачком пуцања, објавио је “Политико“.

Новинарка Нахал Туси објавила је на свом налогу на Твитеру детаље депеше у склопу које се налазе и вирус корона и недостатак вакцина, али и инфраструктура, загађен ваздух, агресивни пси луталице, прековремени рад...

Све то доводи, пише у депеши, и до лоших међуљудских односа међу запосленима у амбасади.

У документу пише и да постоји перцепција да су лидери Стејт департмента дали предност вакцинацији особљу у Вашингтону.

- То је тешко прихватити - пише амерички амбасадор.

Упитан за коментар у вези са цијелом причом, портпарол Стејт департмента је за једну кабловску телевизију изразио саосјећање, али такође рекао да је одјељење усмјерило скоро 80 ​​одсто залиха вакцина на мјеста на терену користећи модел дистрибуције према коме планери саобраћаја организују руте као низ кракова, који повезују удаљене тачке са централним чвориштем.

Такође, он је додао да када је ријеч о вакцинама, намјерава је да их понуде за 100 одсто особља одјељења, онолико брзо колико то дозвољава испорука вакцина.

Новинарка наводи и да треба напоменути да је “Вашингтон пост“ недавно објавио причу која је показала како је забринутости америчких дипломата због дистрибуције вакцина прилично раширена.