latinica  ћирилица
21/02/2021 |  20:04 | Аутор: СРНА

ПУ Добој: Затворена сва бирачка мјеста, гласање без већих инцидената

Сва бирачка мјеста на подручју града Добоја су затворена и процес гласања је протекао без већих инцидената, саопштила је Полицијска управа Добој.
ПУ Добој - Фото: СРНА
ПУ ДобојФото: СРНА

У саопштењу је наведено да је Штабу Полицијске управе Добој "Избори 2021" око 15. 10 часова пријављено да је на бирачком мјесту у Подновљу посматрач СДС-а, лице чији су иницијали И.М. из Брода, ухватило за руку предсједника бирачког мјеста у Подновљу, те покушало да обори сто који се налазио на бирачком мјесту.

- Ово лице је лишено слободе и исто је одбило да се подвргне алкотестирању - наведено је у саопштењу.

Полицији је око 18.30 часова пријављено да су на једном порталу објављене вијести са неистинитим садржајем, након чега су полицијски службеници поступили по пријави, а о свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво Добој.

- Полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимају све мјере и радње из своје надлежности како би обезбјеђење бирачког процеса протекло у најбољем реду, те ће извршити обезбјеђење гласачких мјеста док гласачки одбори не изврше пребројавање гласачких листића - наведено је у саопштењу.

Из полиције наводе да ће потом испратити гласачки материјал са свих 89 гласачких мјеста до просторија Градске изборне комисије.