latinica  ћирилица
21/02/2021 |  14:35 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Свјетски медији у суперлативу пишу о тријумфу Ђоковића

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић након освајања девете титуле на Аустралијан опену тема је свјетских и регионалних медија, који у суперлативима говоре о његовом тријуфму у Мелбурну.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/AustralianOpen) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/AustralianOpen)

Шпански "Ас", у тексту под насловом "Краљ Аустралије", пише да је Ђоковић демонстрирао силу против Руса Данила Медеведа и да је на два гренд слема од изједначења са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.

Британски "Би-Би-Си" пише да је "немилосрдни Ђоковић" дошао до девете титуле на Аустралијан опену, у сличном тону о његовом успјеху извјетшава и "Гардијан", док француски "Екип" доноси текст под насловом "Ђоковић непобједиви".

"Јутарњи лист" из Хрватске наводи да је "Ђоковић прегазио Медведева", портал "Индекс" истиче да је "најбољи на свијету рутински узео титулу".

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, освојио је девету титулу шампиона Отвореног првенства Аустралије побједом над Данилом Медведевим у три сета - 7:5, 6:2, 6:2.

Ђоковић је овом побједом над Медведевим са 3:0 у сетовима освојио девету титулу на Аустралијан опену.

Ово је девета титула у Мелбурну за српског тенисера, а укупно 18. на Гренд слем турнирима у каријери, чиме се приближио Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, који имају по 20.