latinica  ћирилица
19/02/2021 |  12:34 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Сребреница: Добра сарадња са Економиком, отворена нова радна мјеста (ВИДЕО)

Сребреничка фабрика стамбених и грађевинских контејнера Економик и општина Сребреница примјер су добре сарадње, на стварању повољних услова инвеститорима за отварање радних мјеста. Ова компанија је, само у јануару, запослила 16 радника, а конкурс за нова радна мјеста стално је отворен.
Сребреница - фабрика Економик - Фото: РТРС
Сребреница - фабрика ЕкономикФото: РТРС

Томислав Јовановић /21/, који је након годину дана проведених на бироу добио прилику да ради, зарађује и напредује један је од 90-так радника фабрике грађевинских контејнера из Сребренице.

Јовановић, који је по струци водоинсталатер, истиче да му је ово прво радно искуство и да је срећан због позива са бироа за запошљавање.

У Сребреничкој фабрици за производњу контејнера ради и 19-годишњи Душко Бурсаћ који истиче да се доста заната у овој фирми може научити.

2020. година за фирму Економик  из Сребренице била је више него успјешна. Произведено је 2.000 контејнера а готово сви производи пласирани су у земље региона али и ЕУ.

Миладин Тришић из ове компаније каже да је због повећаног обима посла настављен пријем радника и у 2021. години. Наводи да су запослили 16, углавном, млађих људи.

Ова компанија недавно је са општином Сребреница реализовала пројекат испоруке и подјеле контејнера за становништво које се враћа на пријератна огњишта.

Општина истовремено, додјелом општинског земљишта и подршком у инфраструктури, омогућава инвеститорима да у Сребреници покрену посао. Начелник Младен Грујичић истиче да је најважније запошљавање људи и да је циљ да се створи економски снажна Сребреница.

Привредни капацитети општине Сребреница су такви да и радници из сусједних општина долазе и запошљавају се у колективе на територији ове општине, На бироу је, напомињу из општинске администрације, око 1.800 лица а у радном односу око 5.000 особа.