latinica  ћирилица
28/01/2021 |  19:41 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

Светосавске награде добило 40 наставника (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство просвјете и културе Републике Српске, Светосавском наградом за школску 2019/2020. годину, наградило је 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у Републици Српској, за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика.
Драженка Шобат - Фото: РТРС
Драженка ШобатФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је на додјели Светосавских награда да је сигурна да Светосавска награда представља важно лично признање за истакнуте просвјетне раднике, али и велики подстрек за њихове колеге широм Српске.

- Истовремено то је и најсјајнији орден за цијелу једну професију која представља темељ стабилног и успјешног друштва, што значи да припада свима вама који се бавитие овим одговорним и часним послом - нагласила је Цвијановић.

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић рекао је да је успостављање Светосавске награде доказ да Српска жели и даље да развија свој образовни систем и да даје акценат на образовање дјеце по највећим стандардима, да сутра могу без неких већих проблема водити Републику Српску.

- Светосавска награда треба да буде подстрек за даљи рад и развој нашег образовног система у Републици Српској - истакао је Вишковић.

Министарка просвјете и културе Наталија Тривић изјавила је да су васпитачи, учитељи и наставници носиоци реформских процеса и квалитетног образовања у Српској и да без њих не би били постигнути добри резултати, те нагласила да они због тога заслужују Светосавску награду.