latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:23 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Соколац: Додик новој скупштинској већини обећао подршку у реализацији пројеката

Предсједник СНСД-а Милорад Додик дао је пуну подршку новој скупштинској већини Скупштини општине Соколац и са одборницима који чине већину данас разговарао о реализацији четири пројекта битна за ову локалну заједницу.
Соколац: Додик са одборницима нове скупштинске већине - Фото: СРНА
Соколац: Додик са одборницима нове скупштинске већинеФото: СРНА

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Соколац Милан Јоловић рекао је Срни да ће приоритет бити изградња три искључне траке на раскрсницама улица Цара Лазара и Старине Новака на излазу из градског насеља Соколац према Палама, чиме би било ријешено уско грло у нормалном одвијању саобраћаја на тој дионици.

Јоловић је додао да је овој скупштинској већини дат задатак да ријеши имовинско-правна питања везана за земљиште на локалитету који ће бити одбран за изградњу ски-лифта и стазе за ноћно скијање, који би могли бити отворени за наредну зимску сезону.

Према Јоловићевим ријечима, Додик је одборнике нове скупштинске већине на Сокоцу упознао и о плану изградње треће траке на путу Зворник-Соколац-Сарајево, преко Романије.

Он је додао да је на данашњем састанку на Сокоцу било ријечи и о отварању регионалне претоварне станице "Пошта Српске" у запуштеном стамбено-пословном објекту, који се налази код Аутобуске станице на Сокоцу и који би био адаптиран у сабирни центар "Пошта Српске".