latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:19 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Начелници СДА пријављени за сакривање милионске имовине

Канцеларија за борбу против корупције и управљање квалитетом Кантона Сарајево поднијела је кривичне пријаве против петорице носилаца јавне функције у овом кантону због чињенице да су сакрили милионску имовину.
СДА - Фото: илустрација
СДАФото: илустрација

Директор Канцеларије Ердуан Кафеџић, којем од јула у раду помаже као савјетник Американац Ерик Ларсон, бивши тужилац са међународним искуством, потврдио је да су кривичне пријаве поднесене 15. и 16. јануара.

Један од пријављених носилаца јавне функције није пријавио да је власник апартмана, да је власник, односно оснивач друштва са ограниченом одговорношћу, да посједује вриједносне папире у акционарском друштву и да на девизном рачуну у једној комерцијалној банци има више од 100.000 КМ, те да није пријавио да је његов брачни друг власник више некретнина.

Према незваничним информацијама Аваза, потврђеним из Канцеларије за корупцију, али и Тужилаштва Кантона Сарајево, пријаве су поднесене против актуелног начелника општине Трново Ибре Берила (СДА), али и бивших начелника Новог Сарајева Неџада Колџе и сарајевске општине Центар Неџада Ајнаџића, такође, кадра СДА.

Они су осумњичени да нису пријавили милионску имовину.

Незванично, Берило није пријавио да на рачуну у једној комерцијалној банци има више од 100.000 КМ и орочену штедњу од 40.000 КМ.

Тужилаштву Кантона Сарајево пријављен је Абид Јусић, одборник СДА у општини Центар, јер није пријавио четири стана и двије гараже, као и Самир Шишић, одборник Прве странке у општини Илиџа, јер није пријавио 100.000 КМ.

Колџо није пријавио бројне акције, стан сродника и возила.

Аваз има информацију да ове особе и ван граница БиХ имају имовину коју нису пријавили.