latinica  ћирилица
28/01/2021 |  16:24 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Савчић: Осуда пријетњи, пуна подршка Којићу

Борачка организација Републике Српске осуђује пријетње смрћу које су исламски екстремисти упутили директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу, те даје апсолутну подршку раду Којића и Републичког центра, изјавио је предсједник ове организације Миломир Савчић.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

Савчић је изјавио Срни да даје апсолутну подршку Којићу јер му је познато да се Којић и његови сарадници свим снагама залажу да документују и истинито прикажу догађаје у протеклом грађанском рату на простору БиХ.

- Све те пријетње које се с времена на вријеме понављају доказ су да ми коначно радимо праву ствар, да доказујемо да је истина о протеклом рату на овим просторима сасвим другачија од онога што су они тврдили и што су им, нажалост, правосудни органи потврђивали - истакао је Савчић.

Савчић је закључио да Република Српска мора наставити путем одбране истине о одбрамбено-отаџбинском рату и документовањем свих догађаја из овог рата који су предмет кривичне одговорности оних који су починили ратне злочине над Србима.