latinica  ћирилица
28/01/2021 |  15:28 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Предложен притвор осумњиченом за убиство у Лакташима

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци предложило је Окружном суду одређивање притвора Бојану Вајукићу /23/ из Кољана код Лакташа осумњиченом за кривично дјело убиство, саопштено је из овог тужилаштва.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Притвор је предложен због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, да ће поновити кривично дјело, те из разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или строжа, наводи се у саопштењу.

Почињено кривично дјело је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице, а пуштање на слободу осумњиченог резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности.

У саопштењу се наводи да је осумњичени у недјељу, 24. јануара, у мјесту Кољани између 18.30 и 19.30. часова, након краћег вербалног сукоба, више пута песницом ударио по глави и тијелу Гојка Веселића у његовој у породичној кући, усљед чега је код оштећеног наступила смрт.

Осумњичени се наредног дана вратио до породичне куће оштећеног, гдје је пронашао тијело, након чега га је бацио у бунар, истиче се у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.