latinica  ћирилица
28/01/2021 |  14:26 | Аутор: СРНА

Вучић: Војска - фактор стабилности и безбједности

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Војска Србије фактор стабилности, безбједности и фактор одвраћања свакога ко би хтио да нападне ту земљу.
Александар Вучић (фото: avucic Instagram) -
Александар Вучић (фото: avucic Instagram)

Вучић је, послије анализе стања функционалних и оперативних способности Војске Србије за прошлу годину, изразио задовољство оним што је урађено, те најавио даља улагања у систем одбране.

Он је рекао да је на састанку са војним врхом Србије било разговора о проблемима, истакавши да држава мора да води рачуна о себи.

- Знате какву имамо ситуацију због Косова и Метохије, имамо регионалне проблеме, имамо и трећи проблем који се тиче геополитичких размирица великих сила, у складу са свим тим морамо да водимо рачуна о себи - навео је Вучић.

Он је истакао и да Војска Србије има проблем са попуном јединица, али не са професионалним војницима, већ са осталима који на другим мјестима могу да добију већу плату.

Вучић је најавио и да ће бити отворена широка расправа о увођењу обавезног војног рока, те да то питање има добре и лоше стране.

Он је рекао да ће већ ове године бити попуњено неколико мјеста са новим јединицама у Прибоју, Лозници, Белој Цркви у Банату, Пироту, Неготину и Сурдулици.