latinica  ћирилица
28/01/2021 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Бањалучанин преминуо од посљедица опекотина

Шесдесеттрогодишњи мушкарац из Бањалуке чији су иницијали С.Б. преминуо је од посљедица опекотина које су захватиле 90 одсто површине тијела, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

Из УКЦ наводе да је пацијент С.Б. довезен јуче у 11.40 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука у Ургентни центар УКЦ Републике Српске.

Према ријечима начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење Драгана Ракановића, пацијент је задобио опекотине које су захватиле 90 одсто површине тијела и хируршки је збринут.

- Упркос свим примијењеним терапијским методама и напорима медицинског особља, пацијент је преминуо синоћ у 19.00 часова - наводи се у саопштењу.

Из бањалучке Полицијске управе раније је саопштено да је лице чији су иницијали С.Б. задобило опекотине по тијелу изазване отвореним пламеном усљед непажљивог руковања плинским шпоретом, те да је медицински збринуто у УКЦ Републике Српске.

Из Полицијске управе Бањалука су навели да је приликом увиђаја у стану које је користило ово лице утврђено да је тјелесне повреде задобило у пожару.

Бањалучка полиција поступила је јуче по пријави Службе хитне медицинске помоћи.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да у наведеном догађају нема елемената кривичног дјела.