latinica  ћирилица
28/01/2021 |  10:03 ⇒ 10:04 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Нацрту измјена и допуна Закона о безбједности саобраћаја

Влада Републике Српске данас би требало да разматра Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја на путевима Српске.
Влада Републике Српске - Фото: Тwitter
Влада Републике СрпскеФото: Тwitter

Дневним редом предвиђено је разматрање Електроенергетског биланса Републике Српске за ову годину, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На сједници је предвиђено и разматрање приједлога одлуке о одобравању средстава за социјално збрињавање радника у износу од 2.237.702 КМ, као и разматрање приједлога одлуке о усвајању Плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за ову годину.

На дневном реду је и Приједлог уредбе о измјенама и допунама Уредбе о условима за давање сагласности "Лутрији Републике Српске" за оснивање привредног друштва за приређивање игара на срећу, као и Информација о кориштењу електричних аутомобила са приједлогом мјера с циљем повећања броја електричних аутомобила.

Министри би требало да размотре и основу плана пословања бх жељезничке јавне корпорације за ову годину, као и први и други ребаланса плана пословања бх жељезничке јавне корпорације.

На предложеном дневном реду налази се и Извјештај о примјени Протокола о поступању у случају насиља, злостављања или занемаривања дјеце за прошлу годину, као и Приједлог одлуке о давању сагласности на Правилник о катастарском премјеру Републике Српске.