latinica  ћирилица
27/01/2021 |  14:12 | Аутор: СРНА

Акција "Скутер два": Заплијењене четири тоне дувана, цигарете и новац

На подручју Фоче и Бијељине, у акцији кодног назива "Скутер два" заплијењене су око четири тоне дувана, машине, алати, већа количина цигарета без акцизних маркица и новца у страним валутама, чиме је буџет БиХ оштећен за више десетина хиљада КМ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

У саопштењу је наведено да је по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Фоче и Бијељине спроведена акција усмјерена на више осумњичених које су под истрагом да су се као организована криминална група бавили недозвољеним прометом акцизних производа.

- Незаконитом продајом цигарета и дуванских производа илегално дистрибуисаним на црном тржишту у БиХ, нанесена је велика штета буџету БиХ због утаје пореза и акциза, а осумњичени су почињеним кривичним дјелима стекли велику имовинску корист - наведено је у саопштењу.

Из Тужилаштва наводе да су ове активности резултат вишемјесечне детаљне истраге која је спровођена у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ. Осумњичена лица су под истрагом због организованог криминала у вези са кривичним дјелом недозвољеног промета акцизних производа.

Истрага се наставља.