latinica  ћирилица
26/01/2021 |  22:41 ⇒ 22:41 | Аутор: sputniknews.com

Троицки из строгог карантина директно на турнир

Виктор Троицки, српски тенисер, биће дио припремног турнира за Аустралијан опен за који, како ствари стоје, неће моћи адекватно да се спреми.

Троицки је “упао“ у главни жријеб турнира под именом Мелбурн 2, који ће бити одржаван недјељу дана пред Аустралијан опен.

Иако је недавно постао селектор репрезентације Србије, он неће бити дио тима АТП купа, јер на том турниру правила нису иста као на Дејвис купу.

На АТП купу, како је објаснио у интервјуу за Спутњик спорт, не постоји улога селектора, већ се играчи бирају путем ренкинга.

Србију ће у походу на одбрану титуле представљати Новак Ђоковић и Душан Лајовић као сингл играчи, Филип Крајиновић као “џокер“ и Никола Ћаћић као дубл специјалиста.

Троицки не средином јануара обезбиједио пласман на Аустралијан опен путем квалификација, па ће му Мелбурн 2 послужити као потребна припрема за тај турнир.

Ипак, велико је питање колико ће Виктор бити спреман за овај турнир, јер се он тренутно налази у строгом карантину, због којег двије недјеље не смије да изађе из собе – само зато то је био у истом авиону као неко ко је заражен короном.

Мелбурн 2 почиње 1. фебруара, што значи да ће Троицки практично директно из своје хотелске собе изаћи на терен и играти такмичарски дуел.