latinica  ћирилица
26/01/2021 |  14:20 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Пакетићи из Москве за дјецу од Београда до Бањалуке, Сарајева, Скопља...

Федерација мототуризма Русије поводом прославе Светог Саве организује подјелу божићних и новогодишњих пакетића дјеци руских сународника и омладини Србије, укључујући Косово и Метохију, као и околне земље БиХ, односно Републику Српску, Сјеверну Македонију и Црну Гору.
Поклон Москве дјеци Србије за Светог Саву (Фото: https://rs.sputniknews.com) -
Поклон Москве дјеци Србије за Светог Саву (Фото: https://rs.sputniknews.com)

Подјела пакетића поводом прославе дана великог словенског просвјетитеља и заштитника свих ученика организује се на иницијативу Владе града Москва.

Александар Борисов из Федерације мототуризма Русије рекао је да ће пакетићи бити достављани на адресе, због ситуације са пандемијом вируса корона.

- Сарађујемо и са Црвеним крстом у Крушевцу, Краљеву, Нишу, Врању. Пакетићи ће стићи и у Бањалуку, Сарајево, Скопље - рекао је Борисов "Спутњику" и додао да ће пакетићи бити достављени дјеци од Косовске Митровице до Суботице и од Ваљева до Беле Цркве, а два главна пункта су Београд и Нови Сад.

Он је појаснио да организатори акције не дијеле дјецу, већ шаљу поклоне свуда гдје је потребно и свима који се јаве, те да је то разлог што у акцији и учествује веома много људи, између осталог и из "Ноћних вукова" и других невладиних организација.

Борисов је рекао да у акцији учествују руски мотоциклисти, али и више десетина волонтера из Србије и спрпских невладиних организација, а подршку су дали и Амбасада Русије, Руски дом у Београду, као и Фонд јединства православних народа.

Како истичу организатори, уз поклоне упућују посебне честитке од Владе града Москве и свих становника руске пријестонице и желе дјеци пуно мира, радости и Божје помоћи у Новој години.

Они који желе да и њихово дијете добије пакетић могу да контактирају организаторе телефоном на број +381655181664 или електронском поштом на адресу motocamp@mail.ru.