latinica  ћирилица
25/01/2021 |  12:25 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Због непоштовања мјера изречене казне од 16.000 КМ

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су током контрола протекле седмице субјектима изрекли казне од 16.000 КМ, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Републички и инспектори јединица локалне самоуправе обавили су протекле седмице 660 инспекцијских контрола и 14 субјеката затекли у прекршају.

Из Инспектората наводе да је акценат у контролама и даље усмјерен на објекте у којима се окупља и борави већи број људи.

- Такође, због актуелне зимске туристичке сезоне надлежни инспекцијски органи врше појачан надзор на Јахорини, а с циљем спровођења превентивних мјера заштите од ширења вируса - наводе у Инспекторату.

Од почетка зимске сезоне, код пословних субјеката на Јахорини, обављено је 278 контрола.

У шест случајева утврђено је да се привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне од 10.000 КМ.

Из Инспектората навода да и у наредном периоду настављају са појачаним контролама на терену, те да ће појединци, који својим неодговорним понашањем буду угрожавали здравље становништва, сносити посљедице у складу са законом.

У оквиру праћења провођења епидемиолошких мјера, до сада је обављено 35.838 инспекцијских контрола у којима су изречене казне од 533.000 КМ, док је за 51 објекат изречена мјера привремене забране рада.