latinica  ћирилица
25/01/2021 |  12:08 | Аутор: СРНА

Бањалука: Осам возача ухапшено и задржано на тријежњењу

Бањалучка полиција санкционисала је и из саобраћаја искључила 142 возача код којих је утврђено да су возили под дејством алкохола, а осам је ухапшено и задржано на тријежењу.
Алкотест - Фото: илустрација
АлкотестФото: илустрација

У оквиру појачане контроле учесника у саобраћају током протеклог викенда је алко-тестирано 1.558 возача, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Код 85 возача, који су санкционисани, утврђена је концентрације алкохола у крви од 0,31 до 0,80 промила, код 45 возача од 0,81 до 1,50 промила, а осам је ухапшено и задржано у службеним просторијама до истрежњења јер су имали више од 1,5 промила алкохола у крви. Један возач одбио је да се подвргне алко-тестирању.

Због утврђеног присуства алкохола у крви санкционисана су три возача млађа од 21 годину, или са мање од три године возачког искуства.

Контрола 1.594 учесника у саобраћају спроведена на путевима у надлежности Полицијске управе Бањалука, а издато је 210 прекршајних налога.

По акценту акције, чији је циљ одржавање и побољшање стања у области безбједности саобраћаја, издат је 141 прекршајни налог и 69 прекршајних налога по другим основама.

Полицијска управа Бањалука апеловала је да учесници у саобраћају поштују законске одредбе, посебно возачи моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола ради заштите свог и живота других учесника у саобраћају.