latinica  ћирилица
25/01/2021 |  07:56 ⇒ 12:05 | Аутор: РТРС

Спортска породица Ивичић: Уз подршку и љубав нижу успјехе (ВИДЕО)

Стара народна пословица каже да "ивер не пада далеко од кладе", а да то заиста јесте тако, примјер је породица Ивичић из Бањалуке. Отац Душко некада се бавио фудбалом и атлетиком, а данас је тренер својим синовима Кости, Луки, а од недавно и најмлађем Љубомиру. Ова "спортска" породица прави је примјер да се уз љубав, поштовање и узајамно повјерење долази до сјајних резултата.
Породица Ивичић - Фото: РТРС
Породица ИвичићФото: РТРС

Лука је први кренуо да се дружи са "краљицом спортова". Каже нам, све је почело сасвим случајно, када се без дана тренинга пријавио на бањалучку уличну трку на којој је убједљиво освојио прво мјесто.

Отац га је одвео у Атлетски клуб, представио тренеру и од тада већ седам година ниже успјехе и осваја најсјајније медаље.

Старији брат Коста, убрзо је кренуо његовим стопама. Захваљујући труду, али и очевој упорности стасао је у бацача копља. Сада свој таленат надограђује у београдској Црвеној звјезди. Упоредо је и успјешан студент правног факултета.

Отац поносан на своје синове, а њихове успјехе доживљава као своје. Каже, радује га првенствено што су одлични ученици, али и што израстају у врхунске спортисте. Ипак, на тренингу, каже нема попуста.

Ипак, највише пажње привлачи најмлађи Љубомир. Са свега осам година, узео је девет медаља. Одличан ученик, мезимче у породици, стиже и на тренинге фудбала, али и атлетике.

Иако браћа Ивичић раде под будним око оца Душка, истичу да привилегија на тренингу нема.

За добре резултате, али и снагу и мотивацију, заслужна је мајка Свјетлана. Ослонац и стуб породице без које не би могли израсти у успјешне људе, признаје Душко.

Иако су услови за бављење било којим спортом на овим просторима далеко од идеалних у породици Ивичић не кукају, већ вриједно раде и скупљају трофеје. Када мотивације недостаје, ту су једни за друге.

Кажу у наредном периоду желе да задрже садашње резултате, али и освоје нове медаље. Подршка, љубав и повјерење основа је ове породице, али и сваке успјешне породице.