latinica  ћирилица
24/01/2021 |  12:48 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Додик: Изетбеговић напустио терен политичке борбе и упустио се у борбу против Срба (ВИДЕО)

Непроцесуирање напада на предсједника Србије Александра Вучића у Сребреници у вези је са разочаравајућом изјавом Бакира Изетбеговића - рекао је лидер СНСД Милорад Додик након сједнице Извршног комитета странке у Бањалуци.
Представници СНСД-а - Фото: РТРС
Представници СНСД-аФото: РТРС

- Мој задатак је штитим интересе српског народа и нећу одустати од борбе за права Срба - поручио је Додик.

- Никада у свјетским ратовима нисмо били на страни окупатора, фашиста и оних који су освајачи и угњетавачи. Срби су народ коме је породица светиња. И Република Српска је светиња за све припаднике српског народа, од Херцеговине до Бањалуке, од Романије и Подриња до Семберије. Српски народ и Српска су важни и нашој браћи у Србији, Црној Гори и свуда широм свијета гдје Срби живе - нагласио је Додик.

Истакао је да оставља могућност Изетбеговићу да се извини српском народу, јер како каже Срби су добар народ.

- Искрено се надам да се Изетбеговић каје због своје расистичке изјаве и да су му његови најближи сарадници рекли да му то није добра изајва. Ја се само надам. Моје мишљење је да ово није само усамљена изјава и да многи тако мисле око њега - рекао је Додик.

Истакао је да уколико се Изетбеговић извини да ће му Срби можда и опростити али да није ништа необично ни чудно што он мисли тако о Србима.

Подсјећамо, лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су "Срби лош народ". Недавно је и министарка спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.

Комплетну конференцију за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а можете погледати у видеу испод.