latinica  ћирилица
23/01/2021 |  13:08 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Жунић: Срби су добар народ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић поручио је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да је српски народ добар и домаћински, и да је увијек цијенио праве вриједности по чему је препознат у цијелом свијету.
Игор Жунић (Фото: Горан Шурлан/РАС Србија) -
Игор Жунић (Фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

Жунић је изјавио Срни, поводом тврдњи Изетбеговића да су Срби лош народ, да ријечи лидера СДА у негативном смислу превазилазе све домене политике и културе, те улазе у сегмент тоталитарног система који бошњачке елите желе да провуку у БиХ.

Он је рекао да можда никада на јавном и политичком небу БиХ није забиљежена таква фашистичка изјава попут Изетбеговићеве.

- Очито је да он наставља политику свог оца Алије, као и основни став његове партије да је БиХ земља Бошњака... Нигдје нисам видио ни прочитао да се каже да је један народ лош, и то још из неког црног доба за вријеме Другог свјетског рата - нагласио је Жунић.

Он је додао да је можда и опаснија Изетбеговићева ранија изјава да треба пронаћи неке "добре Србе" који би могли да са њим и СДА праве БиХ на начин како то Бошњацима одговара.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић оцијенио је у изјави федералним медијима да су Срби лош народ, након што је министар спољних послова БиХ Бисера Турковић српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика недавно упоредила са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.