latinica  ћирилица
23/01/2021 |  11:59 ⇒ 12:00 | Аутор: СРНА

Дачић: Постоје људи којима је прошлост једина будућност

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић оцијенио је поводом изјаве предсједника Странке демократске акције Бакира Изетбеговића, који је наговијестио да Србе сматра лошим народом, да постоје људи којима је прошлост једина будућност и који би изгубили на актуелности када не би причали на тај начин.
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP) -
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP)

Дачић је указао да ова изјава не доприноси стабилности региона.

- Најлакше је узвратити истом мјером, али ми смо у Србији разговарали о политичким приоритетима и баш је председник /Србије Александар/ Вучић инсистирао да не одговарамо на свакодневне оптужбе, јер Србији не одговара да дође до политичког хаоса у региону, већ јој одговара регионална стабилност - изјавио је Дачић за телевизију Пинк.

- Мени је баш Бакир Изетбеговић рекао да највећи проблем настаје када дођу годишњице и почнемо да се оптужујемо ко коме треба да се извини. Свако мисли да онај други треба да се извини њему и ту настају сукоби - истакао је Дачић.

Он је је оцијенио да је потребно пронаћи начин да се изађе из тог зачараног круга који траје 20, 30 година.

- Не знам какав је ко народ, али знам да други и бољи народ једни од других немамо, јер вијековима живимо не једни поред других, него једни са другима - додао је Дачић.