latinica  ћирилица
22/01/2021 |  16:24 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Бијељина: Чврста коалиција 23 одборника чини скупштинску већину

У Скупштини града Бијељина већину има чврста коалиција од 23 одборника и унутар коалиције је договорено којим политичким партијама припадају позиције предсједника, потпредсједника и секретара градске скупштине, рекао је Срни предсједник Клуба одборника СНСД-а у новом скупштинском сазиву Мирослав Миловановић.
Бијељина - градска управа - Фото: РТРС
Бијељина - градска управаФото: РТРС

Миловановић је потврдио да ће на позицију предсједника Скупштине града Александар Ђурђевић из СНСД, а да уочи конститутивне сједнице градске скупштине у понедјељак, 25. јануара, још ништа није договорено за начелнике одјељења у Градској управи.

- Очекивали смо неку комуникацију са градоначелником /Љубишом Петровићем из СДС-а/, послали смо му јасну поруку да смо спремни, у интересу грађана, да се договоримо како ћемо функционисати, али званичних разговора није било и са његове стране нисмо добили никакав позив да договарамо о тој теми - каже Миловановић.

Истичући да је неопходно поштовање са обје стране и воља за сарадњу, Миловановић је навео да до сада није било тог конкретног позива градоначелника ка коалицији, те поручио да је "лоптица на његовој страни терена".

- Ми смо свјесни политичке реалности да је он градоначелник и поштујемо његових 24.400 гласова које је освојио, али и он мора да прихвати чињеницу да смо нас 23 одборника добили укупно 38.000 гласова и да је то наша снага, да треба да прихвати такву политичку реалност у градској Скупштини и да сарађује, у интересу грађана Семберије, прије свега - поручио је Миловановић.

Према његовим ријечима, интерес коалиције је да у Семберији буду завршени сви започети пројекти за бољи живот грађана и да буду покренути најављени пројекти, те и да и они буду завршени.

- Без неке сарадње, то није могуће - напоменуо је Миловановић.

Он је додао да су унутар коалиције коју чини седам одборника из СНСД, пет из СДС Семберија, четири из Демоса, по два одборника из Уједињене Српске, СП и СДА и један из Покрета за Бијељину, припремљени и приједлози за саставе скупштинских комисија и одбора, а чекају се приједлози кадровских рјешења из реда опозиције у Скупштини града да дају представнике.

Миловановић ј рекао да је унутар коалиције било разговора о теми именовања за начелнике одјељења у Градској управи, али да то још није дефинисано.

- Припремали смо се, очекивали позив градоначелника да и те ствари дефинишемо, али позива није било - навео је Миловановић, изражавајући увјерење да ће на прву скупштинску сједницу у новом сазиву коалиција доћи са спремним приједлозима и за Градску управу.

Александар Ђурђевић, који ће бити нови предсједник Скупштине града Бијељина, има 31 годину и до сада је био одборник у једном мандату, током којег је у досадашњем скупштинском сазиву био шеф Клуба одборника СНСД-а и пола године предсједник градске Скупштине.

- Очекујем да сједница протекне у коректној и фер атмосфери, да будемо конструктивни и изаберемо све органе локалне самоуправе који се бирају на конститутивној сједници и да већ од првог сљедећег дана почнемо радити на рјешавању проблема у граду - рекао је Ђурђевић Срни.