latinica  ћирилица
22/01/2021 |  15:44 ⇒ 15:56 | Аутор: РТС

Кризни штаб Србије: Постојеће мјере остају на снази

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је на конференцији за новинаре Кризног штаба Србије да је вакцинација кренула добро и да нема застоја у испоруци вакцина.

За два до три мјесеца можемо доћи до стабилизоване ситуације, каже Тиодоровић, додајући да је свака прогноза тешка и одговорна. Онај ко је склон тешким алергијама не би требало да се вакцинише, као и они који имају алергију на саму вакцину или на нешто што је у вакцини, објаснио је др Срђа Јанковић.

Епидемиолог Тиодоровић каже да је оцјена ситуације таква да дјелује да је тенединција побољшања, али побољашање у смањењу броја позитивних, хоспитализованих, умрлих не треба да нас доведе у ситуацију да мислимо смо у поптуно контролисаној ситуацији.

- Морамо очувати ове мјере, без било каквог одвајања и подвајања, треба очувати ситуацију, вакцинација је кренула веома добро - рекао је Тиодоровић.

Према његовим ријечима, сад би било добро да очувамо ситуацију.

Циљ је да поред колективног имунитета створеног природни путем вакинацијом овухватимо што већи број људи да у два до три мјесеца дођемо у добру ситуацију, рекао је Тиодоровић.