latinica  ћирилица
21/01/2021 |  19:39 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Гранични прелаз код Свилаја у функцији до половине године

Гранични прелаз БиХ са Хрватском код Свилаја требало би да до половине године буде завршен и пуштен у функцију са раније изграђеним мостом на ријеци Сави, изјавио је министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић.
Оџак - састанак - Фото: СРНА
Оџак - састанакФото: СРНА

Митровић је рекао да ће заврштетак ауто-пута убрзати развој ове регије и олакшати транспорт роба и услуга, те омогућити долазак нових инвестиција, што је интерес Репбулике Српске и Федерације БиХ.

- Огроман је значај за БиХ завршетак ауто-пута на коридору 5Ц и ауто-пута који ће се градити од Вукосавља преко Раче до Београда - рекао је Митровић новинарима у Оџаку послије састанка са начелником општине Оџак Надом Ћулап.

Ћулапова је рекла да ће се завршетком ауто-пута значајно побољшати стање привреде у Оџаку, те отворити велики број радних мјеста.

- Нудимо сарадњу и партнерски однос са ресорним министарством и надлежним институцијама у реализацији овог капиталног пројекта - рекла је Ћулапова.

Она је захвалила што су их данас посјетили Митровић и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић са којима је, у присуству предсједника Српског грађанског удружења "Посавина" Дамира Иветића, разговарала о стању повратничке популације и њиховим потребама у овој општини.

Састанку у општини Оџак претходила је посјета мјесту Свилај, гдје су у току радови на изградњи граничног прелаза.

У овој федералној општини тренутно живи 340 Срба, од 6.700 колико их је било прије почетка протеклог рата у БиХ