latinica  ћирилица
21/01/2021 |  16:25 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Павловић: Слиједи жалба против политичке одлуке ЦИК-а

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић најавио је да ће Коалиција "Заједно за Сребреницу", која подржава заједничког српског кандидата Младена Грујичића за начелника општине, поднијети жалбу Апелационом суду БиХ против одлуке ЦИК-а БиХ о поништавању избора у Сребреници.
Коалиција "Заједно за Сребреницу" - Фото: СРНА
Коалиција "Заједно за Сребреницу"Фото: СРНА

- Апсурдно је да је ЦИК поништио изборе у одсуству на само два од 20 бирачких мјеста на којима је бошњачки кандидат за начелника Алија Табаковић добио 1.340 гласова, а Младен Грујичић само 27 - истакао је Павловић.

Павловић је рекао да тиме само доприносе усложњавању међунационалних односа у овој средини и повећању неповјерења у институције БиХ.

Такође, указао је и на незакониту одлуку ЦИК-а којом је онемогућено гласање за 300 грађана ове општине који су због важења рока замијенили личне карте у периоду од закључивања Централног бирачког списка до дана избора.

Павловић је оцијенио да је одлука ЦИК-а политичка и да су њени чланови рекли да нису сигурни да ће је потврдити Апелациони суд БиХ, што говори да су свјесни махинација које покушавају да изведу.

ЦИК је данас донио одлуку о поништавању избора у Сребреници и Добоју, који су одржани 15. новембра. "За" је гласало шест чланова ЦИК-а, а један је био против.