latinica  ћирилица
21/01/2021 |  14:02 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Вулић: Антисрпска и искључиво политичка одлука ЦИК-а

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је Срни да је антисрпска и искључиво политичка одлука Централне изборне комисије БиХ о поништавању избора у Сребреници и Добоју.

Вулићева је позвала све чланове ЦИК-а да дођу у Добој и да са СНСД-ом прославе још једну побједу ове странке, а када је ријеч о Сребреници "нека је на част Србима у ЦИК-у, ако су Срби".

- Одлука ЦИК-а је потврда свега о чему смо већ говорили. ЦИК иде и корак даље, најављује именовање чланова Градске изборне комисије, иако то по закону раде локални парламенти. Нове чланове ГИК-а предложиће СДС и ПДП, а ми из СНСД-а опет ћемо побиједити на жалост свих тих конвертита и српских издајника - рекла је Вулићева.

Она је указала да ЦИК није независно тијело, иако, како каже, жели и даље да вјерује у институције и њихов рад, али дефинитивно је потврђено да гдје престају правда и закон, почиње ЦИК.

Вулићева је захвалила члану ЦИК-а Влади Рогићу који је био против овакве одлуке ЦИК-а, истичући да је Србе у ЦИК-у бранио Хрват.

- Хвала му што даје наду свима да, ипак, има људи од струке који поштују закон, законске прописе и вољу грађана - истакла је Вулићева.

Када је ријеч о упозорењима чланова ЦИК-а упућених њој или покушајима застрашивања, Вулићева каже да је њен став јасан.

- Тужилаштво одлучује да ли има или нема елемената за покретање поступка, а не онај ко пријављује и то би "адвокат" без искуства /Вања Бјелица Прутина/ требало да зна. Какву то она поруку шаље - да ако некога пријавите за сумњу треба оног ко пријављује застрашивати контрапријавом? Постоје институције и нека раде свој посао. Ово што госпођа Прутина ради је утицај на Тужилаштво. Ако је невина што сама себе не пријави и не докаже него се крије иза колективне одговорности ЦИК-а - рекла је Вулићева.

ЦИК је данас донио одлуку о поништавању избора у Сребреници и Добоју, који су одржани 15. новембра. "За" је гласало шест чланова ЦИК-а, а један је био против.