latinica  ћирилица
21/01/2021 |  13:59 ⇒ 14:00 | Аутор: РТС

Ко је до сада саслушан у истрази прислушкивања предсједника Србије?

У предистрази око пресретнутих разговора предсједника Србије Александра Вучића саслушано је 50 особа, а међу њима су и бивши функционери МУП-а, пишу Новости.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

Према сазнањима листа, међу саслушанима су бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције Дејан Миленковић, Срећко Лазић, некадашњи замјеник начелника Управе Криминалистичке полиције.

Новости наводе да се опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем шпијунирао шефа државе приводи крају, и да су већ прикупљени бројни докази да су шеф државе и чланови његове породице били под незаконитим "мјерама".

Како је саопштио МУП, обавјештења примљена од особа за које се основано сумња да су повезани са случајем прислушкивања Вучића и чланова његове породице достављена су на даљу надлежност Тужилаштву за организовани криминал, а у складу са Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.